Steun de film "Dexia of de gijzeling van een democratie" Voor een Participatief en Onafhankelijk Productiemodel!


Accueil > NL > Artikels > Info
LANGUE ET TRADUCTIONS DE L’ARTICLE

18 Kanakse jongeren komen aan in Brussel!

Brussel, 21 tot 25 november 2010

Van Nouméa naar Brussel,
een ontmoeting van jongeren uit de wijken

Uitgenodigd in Frankrijk door de Mouvement de l’immigration des Banlieues (Beweging van immigratie uit de buitenwijken) en het Forum Social des Quartiers Populaires (Sociaal Forum van Populaire Wijken), reist een delegatie van 18 Kanakse jongeren uit de buitenwijken van Nouméa in Nieuw-Calédonië, door naar Brussel van 21 tot 25 november.

Het collectief ZIN TV verzorgt de Brusselse agenda van de delegatie.
We ontvangen een hechte groep jongeren die gelijkaardige moeilijkheden heeft doorstaan. Het zijn voornamelijk jongeren die de geschiedenis van hun familie en clan met zich meedragen.
Tijdens hun bezoek aan Brussel, omkadert ZIN TV het programma met ontmoetingen met andere jongeren uit populaire wijken (met een voetbalmatch, culturele avonden, …), een conferentie en een bezoek aan het Europees Parlement.

ZIN TV is een vormingscentrum dat initiatieateliers organiseert rond audiovisuele taal, sociale onderzoeksjournalistiek en de podiumkunsten. Het collectief is samengesteld uit pedagogen, geëngageerde cineasten, professionelen, artiesten en burgers actief in de constructie van een gezamenlijk project: een communicatiemodel gebaseerd op burgerparticipatie. Hun missie bestaat uit het heruitvinden van de televisie door het woord te geven aan diegene die er geen hebben. En dit door intellectueel, cultureel, sociaal en politiek het creatieve potentieel van de stedelijke en landelijke bevolking te valoriseren.Suivre la vie du site zu    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?  


Site réalisé avec SPIP