Steun de film "Dexia of de gijzeling van een democratie" Voor een Participatief en Onafhankelijk Productiemodel!


documents

Tekst van Colette Braeckman "Je n’ai rien vu à Timisoara"

Tekst in het Frans van Colette Braeckman uit Le Soir, 27-28 janvier 1990. Opgenomen in het werk "MEDIAMENSONGES" van Gérard de Selys.Accueil > NL > Vormingen
LANGUE ET TRADUCTIONS DE L’ARTICLE

Filmatelier collectieve documentaire

OPROEP AAN JONGE REGISSEURS

We doen een oproep aan al diegene die reeds enige audiovisuele praktijk hebben opgedaan en die aan de slag willen gaan in groep om een documentaire te realiseren rond een reeds bepaald onderwerp.

Onderwerp

De uitdaging is om een documentaire te realiseren over het creatieproces dat verschillende jongeren doorlopen tijdens het project “Ceci n’est pas un jeune”. Gedurende 6 maanden maken jeugdhuizen en verenigingen op het terrein samen met jongeren verschillende creaties over de strijd tegen racisme, homofobie en seksisme.

Opzet van het videoatelier van ZIN TV

Ondergedompeld in een realiteit, worden de deelnemers gedurende het gehele realisatieproces begeleid. De thematieken homofobie, racisme en seksisme worden samen geanalyseerd maar we vragen ons ook af wat we hierover kunnen filmen, wie en op welke manier? Na een opnamesessie volgt er een montage sessie. Hiermee wordt de kans gecreëerd om de film opnieuw te creëren, het beeldmateriaal te ordenen en de boodschap vorm te geven.

Planning

Verkenning- schrijfsessie – Opnames: oktober 2013-januari 2014
Montage : Februari –Maart 2014

Voorwaarden

Het atelier is volledig gratis
Aanwezigheid op de collectieve sessies is vereist, een reëel engagement om te realiseren wordt gevraagd alsook ervaring in het maken van reportages of documentaires
Een gesprek waarin gepeild wordt naar uw motivatie zal georganiseerd worden

Meer info:

http://www.zintv.org/
Vragen en antwoorden: workshop@zintv.org
Onderwerp mail: ZINTV – atelier-ceci n’est pas un jeuneSuivre la vie du site zu    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?  


Site réalisé avec SPIP