Steun de film "Dexia of de gijzeling van een democratie" Voor een Participatief en Onafhankelijk Productiemodel!


documents

Tekst van Colette Braeckman "Je n’ai rien vu à Timisoara"

Tekst in het Frans van Colette Braeckman uit Le Soir, 27-28 janvier 1990. Opgenomen in het werk "MEDIAMENSONGES" van Gérard de Selys.Accueil > NL > Vormingen
LANGUE ET TRADUCTIONS DE L’ARTICLE

Sociale reportage (2013-2014)

VORMING ZINTV “ SOCIALE REPORTAGE” OKTOBER 2013 – FEBRUARI 2014

"Het zal steeds makkelijker zijn voor werknemers, sociale actoren, syndicalisten, werklozen, militanten, uitgeslotenen, jongeren ... om de audiovisuele middelen te leren om zich uit te dukken dan aan een journalist om zich in onze realiteit te interesseren en dit op een juiste en eerlijke manier weer te geven.

Daarom organiseren we de vorming "sociale reportage".
Een sociale reportage is een film die zich interesseert in de sociale realiteiten.

In het collectieve imaginaire, is de reportage vaak verbonden aan de televisie, aan het evenementiële, aan de actualiteit en de journalistiek. De reportage lijkt ook verbonden aan zijn productievoorwaarden. Voor ons is de reportage eerst en vooral een film. Een gedachte die zich in beelden en geluiden vertaalt. Een werkmiddel en geen product.

Het idee van deze praktijk is om de reportage uit deze stigmatiserende ideeën te halen en haar een bredere betekenis te geven, expressiever en gediversifiëerder. Voor ons rechtvaardigd een pover dispositief niet een arme audiovisuele taal, noch het gebrek aan de ethische of morele verantwoordelijkheid. De oefeningen die worden voorgesteld aan de deelnemers wordt opgevat als een ruimte waar experimenteren mogelijk is. Hiermee wordt de deelnemer uitgenodigd om film als uitdrukkingsmiddel te gebruiken, en als strijdmiddel om zijn ideëen te verdedigen en zijn eigen blik vorm te geven.

De vorming wordt gegeven in de Pianofabriek, 35 Fortstraat - 1060 Brussel

Totale duur: 42 uren
8 praktische sessies op zaterdag van 14u tot 18u.
8 theoretische sessies (analyse en debat) op Dinsdag van 18u tot 20u.

Algemene informatiesessie: Dinsdag 8 Oktober 2013
Duur van de vorming : 4 maanden

Aanwezigheid op elke les is verplicht. Elke afwezigheid zal op voorhand meegedeeld moeten worden. Als u denkt niet voldoende beschikbaar te zijn, bedankt om dan de plaats te laten aan iemand die de vorming op een serieuse manier kan volgen. Er zijn misschien andere vormingen beter beschikbaar voor u.

Een bijdrage van 50€ wordt gevraagd voor het geheel van de vorming.

Als u meer informatie wil of zich wil inschrijven, aarzel dan niet om ons de contacteren: workshop@zintv.org

De ploeg van ZINTVSuivre la vie du site zu    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?  


Site réalisé avec SPIP